Στέλιος Παρλιάρος 23/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τελειώνοντας το γυμνάσιο έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Σπουδάζει στο Παρίσι στην Ecole le nôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon.Το 1982 δημιουργεί το «Fresh» και αλλάζει τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα.
Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες.
Συνεργάζεται με το επαγγελματικό περιοδικό ζαχαροπλαστικής «Z&G» δίνοντας συνταγές και για μία πενταετία με το περιοδικό «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας».
Τον Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» που κυκλοφορεί κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα καθώς και για το ένθετο «Κ» που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή.
Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις συνδυάζοντας την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με άλλες καλές τέχνες όπως η γλυπτική.
Από το 1999 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο «Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ» με τον οποίο έχει εκδώσει 8 βιβλία ζαχαροπλαστικής.
Τον Οκτώβριο του 2004 διακόπτει τη συνεργασία του με την αλυσίδα καταστημάτων «Fresh».
Από το 2005 διδάσκει στο δικό του χώρο σεμιναρίων.
Το 2007 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί μία σειρά από δέκα VCD με μαθήματα ζαχαροπλαστικής.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 εκδίδει το πρώτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ – μαθήματα γλυκιάς αλχημείας» με το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλα όσα αφορούν τη ζαχαροπλαστική.
Το 2008 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί τη σειρά «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ» που αποτελείται από 13 βιβλία με συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 εκδίδει το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ – μαθήματα γλυκιάς αλχημείας».
Τον Νοέμβριο του 2008 κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην προσωπική του εκπομπή, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, «Γλυκές Αλχημείες».
Στις αρχές του 2009 δημιουργεί τον καινούργιο concept-χώρο «by Stelios Parliaros – sweet alchemy» στην Ηροδότου 24 στο Κολωνάκι.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες δίνοντας συνταγές για την παρασκευή συσκευασμένων προϊόντων.
Είναι ένα από τα μέλη που συστήνουν την ομάδα «Kerasma».
Ενώ οι σπουδές του, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, είναι γαλλικής σχολής, ενημερώνεται παράλληλα και για την παγκόσμια ζαχαροπλαστική. Αυτό τον έχει οδηγήσει σε ένα προσωπικό μονοπάτι με ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει τεχνοτροπίες και υλικά, μη ξεχνώντας, βέβαια, την ελληνική γη.

Μοιραστείτε το...