Κωνσταντίνος Μαργαρίτης 23/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς – Tags: ,

Ο Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στη δημοσιογραφία και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ανέπτυξε πλούσια δημοσιογραφική δραστηριότητα σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Ήταν παρουσιαστής των ειδήσεων στο Ομογενειακό Τηλεοπτικό Κανάλι «Greek Channel» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης – ΗΠΑ, διευθυντής Προγράμματος και Ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Βιοτεχνικός Κόσμος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ανταποκριτής του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «9,84» του Δήμου Αθηναίων, παραγωγός-παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Φ της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος, πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Μακεδονία και Νέα Μακεδονία, αρθρογράφος στην εφημερίδα Metrosport. Διατέλεσε διευθυντής γραφείου Τύπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σύμβουλος δημάρχου Θεσσαλονίκης σε θέματα δημοσίων και διεθνών σχέσεων, με αρμοδιότητα σε θέματα Βαλκανίων, απόδημου Ελληνισμού και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον Μάιο του 2004 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΟΕΕΚ. Ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Καθορισμού Επαγγελματικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΕΔ) και του Συμβουλίου Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΑΤΕΚ) και εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Συμβουλευτική Επιτροπή για την Επαγγελματική Κατάρτιση (ACVT).

Η προϋπηρεσία του εκτείνεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ως Δ/ντής Πολιτικής Επικοινωνίας του υπουργού.

Από τον Ιούνιο του 2009 είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας (ΕΛΚΕ). Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης των πόλεων Austin και Travis County του Texas και της Iowa. Βραβεύτηκε για τη δράση του από τους υπουργούς Εσωτερικών του Texas και της Iowa. Έχει τιμηθεί από πολλούς συλλόγους της Ελλάδας για την προσφορά του στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής φυσιογνωμίας της χώρας του.

Μοιραστείτε το...