Αλέξανδρος Μαλλιάς 22/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι πρέσβης επί τιμή. Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα).

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιητικό σπουδών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ως Διπλωμάτης υπηρέτησε υπό 11 κυβερνήσεις και 15 Υπουργούς Εξωτερικών: στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Επιτετραμμένος στη Λιβύη, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Παρατηρητών στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην πΓΔΜ. Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην πΓΔΜ, Πρέσβης στην Αλβανία, Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων. Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη τοποθετήθηκε Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον (2005-2009).

Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το έργο του στα Βαλκάνια.

Εισηγητής στο Μεταπτυχιακό «Δίπλωμα για τις Διαπραγματεύσεις» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο «Ασφάλεια και Συνεργασία στην Μεσόγειο» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο New York College.

Συγγραφέας των βιβλίων:

Ελλάδα και Αλβανία – Φυγή στο Μέλλον ή Επιστροφή στο παρελθόν; (Επιμέλεια), Συλλογικός τόμος, Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, Νοέμβριος 2017.

Στον Αστερισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Η Νέα Τουρκία και Εμείς, Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, Αύγουστος 2017, Απρίλιος 2018.

Οράματα και Χίμαιρες – Διαδρομές ενός Διπλωμάτη, Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, Οκτώβριος 2016, Ιούλιος 2017.

Η Άλλη Κρίση – Η Μαρτυρία ενός πρέσβη, ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ, Μάιος 2013.

Μοιραστείτε το...