Γεώργιος Ι. Δουκίδης 21/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς – Tags: , ,

Ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης είναι Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και διδακτορικού στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το London School of Economics, όπου δίδαξε τη δεκαετία του ’80. Έχει διδάξει κατά καιρούς σε κορυφαία ευρωπαϊκά Business Schools και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο LSE και στο Brunel University. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 250 επιστημονικά άρθρα, 10 βιβλία με διεθνείς εκδοτικούς οίκους και επιβλέψει με επιτυχία 20 διδάκτορες.
Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), το οποίο ίδρυσε και διευθύνει, με τους 35 ερευνητές του και τα 40 διεθνή ερευνητικά έργα που έχει εκτελέσει με επιτυχία, είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα ευρωπαϊκά Business Schools. Η ερευνητική αριστεία του ELTRUN έχει αναγνωρισθεί μεταξύ των άλλων με τρία διεθνή βραβεία: το Πανευρωπαϊκό Microsoft Retail Application Development (RAD) award, το Πανευρωπαϊκό Βραβείο Case Study στην κατηγορία “Knowledge, Information and Communication Systems Management” και το Πανευρωπαϊκό Βραβείο ECR Europe καινοτομίας για τα consumer analytics στο λιανεμπόριο.
Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω από 50 τοπικές ή διεθνείς εταιρείες σε θέματα όπως επιχειρηματική ανάπτυξη, καινοτομία και αναδιοργάνωση, ψηφιακός μετασχηματισμός, ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε διεθνές επίπεδο, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και βέλτιστων πρακτικών στα πληροφοριακά συστήματα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ψηφιακή καινοτομία και επιχειρηματικότητα.
Γεννήθηκε το 1958 στο χωριό Ξυλαγανή του νομού Ροδόπης, όπου και μεγάλωσε. Είναι παντρεμένος με τη Λίνα Βάντζιου και έχουν δύο παιδιά: τη Μάρα και τον Στέφανο.

Μοιραστείτε το...