Πόπη Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου 20/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς – Tags: αρθρογράφος, δοκιμιογράφος, ιστορική έρευνα, συγγραφέας
Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, δοκιμιογράφος, ερευνήτρια Ιστορίας. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Σπούδασε παιδαγωγικά και δίδαξε σε δημόσια σχολεία του Βόλου και της Αθήνας. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Τακτικό Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος, Μέλος της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών.
Μητέρα τριών παιδιών, είχε την τραγική μοίρα να χάσει τους δύο γιους της, γιατρούς, σε τροχαίο δυστύχημα. Ο άγριος πόνος που βίωσε έγινε κάποια στιγμή κραυγή συγγραφική και μέσα από το γράψιμο αναμετρήθηκε με την οδύνη και την απελπισία στα θλιμμένα της εικοσιτετράωρα.
Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο Η Θράκη – Γέφυρα Ανατολής και Δύσης, το οποίο, στον 2ο Διεθνή Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, απέσπασε το Πρώτο Βραβείο από τον Ε.Π.Ο.Κ., ενώ της απονεμήθηκε, για το ίδιο βιβλίο, Δίπλωμα Τιμής από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας.
Το 2009, από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, εξέδωσε το βιβλίο ΡΩΣΙΑ – Ήταν κάποτε η Σοβιετική Ένωση, όπου, μέσα από τις 438 σελίδες του, γνωρίζει στον αναγνώστη τη Ρωσία γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά.
Το 2012 εξέδωσε το βιβλίο ΙΡΑΝ – Ιστορική αναδρομή και περιήγηση που σε ταξιδεύει. Μέσα από τις 231 σελίδες του, ο αναγνώστης βιώνει ένα γοητευτικό ιστορικό και ταξιδιωτικό οδοιπορικό.
Το 2014, από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, εξέδωσε το βιβλίο ΚΥΠΡΟΣ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ, στο οποίο απονεμήθηκε ΑΡΙ-
ΣΤΕΙΟ στον 5ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, τον Νοέμβριο του 2014, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.)
Το 2016, από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, εξέδωσε το βιβλίο ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, με στόχο τη μνήμη στους σταθμούς, δηλαδή στα κρίσιμα ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορική πορεία του Ελληνισμού.
Τον Ιούλιο του 2017, από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, εξέδωσε το βιβλίο Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, το οποίο αναφέρεται στις μεγάλες ώρες της εποποιίας του 1940-41, εξιστορεί την τραγική κατάσταση της κατακτημένης Ελλάδας από τις Δυνάμεις Κατοχής και τον ένοπλο αγώνα των Ελλήνων κατά του δυνάστη κατακτητή. Εξαίρει τη δράση της Εθνικής Αντίστασης και καταγράφει με τη δέουσα αντικειμενικότητα τα γεγονότα. Τελειώνει με ένα προσκυνηματικό οδοιπορικό στους τόπους όπου έπεσαν οι ήρωες, Έλληνες μαχητές!