Διονύσης Γάγγας 18/12/2019 – Posted in: Συγγραφείς

Ο Διονύσης Γάγγας γεννήθηκε το 1943.

Το 2011 ολοκλήρωσε μια πλούσια σε εμπειρίες, σαραντάχρονη δικηγορική και ακαδημαϊκή καριέρα. Παλιός αθλητής του τένις, εντάχθηκε ουσιαστικά στο Ολυμπιακό Κίνημα από την πρώτη του θητεία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το 1985. Το 1993 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ και το 1996 ανέλαβε τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 και, στη συνέχεια, το 2000 ανέλαβε την Γενική Δ/νση Διεθνών Σχέσεων της Οργανωτικής Επιτροπής, μια Διεύθυνση που περιελάμβανε τις σχέσεις της Επιτροπής με την ΔΟΕ και όλα τα Μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Διατέλεσε CEO της Επιτροπής Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων για

τον Βόλο 2014 και, από το 2009 και μέχρι το 2017, εργάσθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.  Από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι Σύμβουλος Προγραμμάτων Ανάπτυξης της ΔΟΑ. Παράλληλα, διδάσκει «Διεθνείς Σχέσεις και Ολυμπιακό Κίνημα»

στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών (Master’s Degree)  της ΔΟΑ. Είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς της ΔΟΕ και έχει τιμηθεί με τις ανώτατες διακρίσεις του “Olympic Order” της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του “Olympic Laurel” των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για τις εξαίρετες υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Μοιραστείτε το...