Αντώνης Ζαΐρης 18/07/2019 – Posted in: Συγγραφείς

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Είναι Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας, με διδακτορική διατριβή σε θέματα μικροοικονομικής με ειδίκευση στο λιανικό εμπόριο.
Έχει διατελέσει επί 30 χρόνια Διευθυντικό Στέλεχος σε πολυεθνικές και σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Από το 2005 μέχρι και το 2012 ήταν Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ). Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 είχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 και για έναν χρόνο υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Σήμερα είναι Αναπλ. Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ.
Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και στα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων των πανεπιστημίων New York in Tirana και New York in Prague. Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Πάφος, στην Κύπρο και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Είναι συγγραφέας 15 βιβλίων, εκ των οποίων τα 8 σε συνεργασία με τον Γ. Σταμάτη.
website: www.azairis.gr
email: antoniszairis@gmail.com

Μοιραστείτε το...