Βραχιώτου-Λυμπεροπούλου Πόπη 20/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς – Tags: , , ,

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, δοκιμιογράφος, ιστορική ερευνήτρια. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Σπούδασε παιδαγωγικά και δίδαξε σε δημόσια σχολεία του Βόλου και της Αθήνας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, μέλος της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών και, από το 1991, Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου.
Μητέρα τριών παιδιών, είχε την τραγική μοίρα να χάσει τους δύο γιους της, γιατρούς, σε τροχαίο δυστύχημα. Ο άγριος πόνος που βίωσε έγινε κάποια στιγμή κραυγή συγγραφική και μέσα από το γράψιμο αναμετρήθηκε με την οδύνη και την απελπισία στα θλιμμένα της εικοσιτετράωρα.
Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο Η Θράκη – Γέφυρα Ανατολής και Δύσης, το οποίο, στον 2ο Διεθνή Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, τον Απρίλιο του 2010, απέσπασε το Πρώτο Βραβείο από τον «Ελληνικό Πνευματικό Όμιλο Κυπρίων» (Ε.Π.Ο.Κ.) και την εφημερίδα Κυπριακός Ελληνισμός. Για το ίδιο βιβλίο τής απονεμήθηκε, τον Μάιο του 2008, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, Δίπλωμα Τιμής.
Το 2009, από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης, εξέδωσε το βιβλίο ΡΩΣΙΑ – Ήταν κάποτε η Σοβιετική Ένωση, όπου, μέσα από τις 438 σελίδες του, γνωρίζει στον αναγνώστη τη Ρωσία γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά.

Μοιραστείτε το...