Μικέλης Χατζηγάκης 12/12/2018 – Posted in: Συγγραφείς

Ο Μικέλης Χατζηγάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, αλλά από μικρός ανέπτυξε ιδιαίτερο δεσμό με τον τόπο καταγωγής του, τα Τρίκαλα, τα οποία ήταν το σημείο αναφοράς του. Σπούδασε οικονομικά, με εξειδίκευση στην πολιτική οικονομία, στο London School of Economics (LSE). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων, με άριστα, στη διπλωματία και τα διεθνή οικονομικά από τη Σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης και στη δημόσια διοίκηση από το Χάρβαρντ στη Σχολή Διακυβέρνησης Κένεντι (Harvard Kennedy School).
Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων Boston Consulting Group (BCG), εστιάζοντας στον τομέα των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην BCG συμμετείχε σε έργα στρατηγικής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης των ελληνικών συστημικών τραπεζών, αλλά και στις οικονομικές μελέτες που εκπόνησε η εταιρεία σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ. Επίσης, εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος της Alpha Bank στη στρατηγική των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, συμμετέχοντας στη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των επενδύσεων και της ρευστότητας, αλλά και συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη στον Tομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ. Έχει εργασιακές εμπειρίες στο γραφείο του Δημοκρατικού Bουλευτή Πάτρικ Κένεντι στην Ουάσινγκτον ως πολιτικός συνεργάτης (Political Aide) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σχετικά με τα οικονομικά, την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις στον αθηναϊκό και στον τρικαλινό Τύπο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Παπαντωνίου και έχει δύο κόρες, την Αννίκα και την Ελισάβετ.

Μοιραστείτε το...