Γιώργος Χατζηθεοφάνους 10/11/2017 – Posted in: Συγγραφείς

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1962. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία της μεθορίου για δεκαπέντε περίπου χρόνια, στο Νατοϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) στη Θεσσαλονίκη, Διοικητής Μονάδας στον Έβρο, Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κοσσόβου (2009-2011) δυνάμεως 700 περίπου Αξιωματικών-Οπλιτών και Διευθυντής της Έδρας Διακλαδικών Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) από όπου και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου.
Είναι απόφοιτος, πέρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ), της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΝΟΠΕ/ΑΠΘ), κάτοχος της Πιστοποίησης Project Management Professional του Project Management Institute (PMP/PMI) των ΗΠΑ, πιστοποίησης εκπαιδευτή ενηλίκων, διά ζώσης και e-learning, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και Οργάνωσης & Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει διατελέσει καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών στην Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΥΔ) και είναι Εκπαιδευτής στο ΕΚΔΔΑ, όπου διδάσκει Διαχείριση Έργου (Project Management) και Στρατηγικό Σχεδιασμό, διά ζώσης και εξ αποστάσεως (e-learning), στους προϊσταμένους τμημάτων και διευθύνσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Έχει
διατελέσει επίσης μέχρι σήμερα εξωτερικός διαλέκτης στην Υψηλή Στρατηγική στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Στρατού Ξηράς (ΣΔΙΕΠ) και στο New York College (NYC) στην Αθήνα.
Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με την πολιτική. Υπήρξε για δύο περίπου χρόνια (2014-2016) τομεάρχης άμυνας στο «Ποτάμι» και ήταν πρώτος στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ιδίου κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 στην γενέτειρά του την Ξάνθη.
Μια δεύτερη συγγραφική του δουλειά αφορά στη συμμετοχή του στον Συλλογικό Τόμο με τίτλο «Ελλάδα και Αλβανία-Φυγή στο Μέλλον ή Επιστροφή στο Παρελθόν» που εκδόθηκε τον Νοέμβριο 2017 από τις Εκδόσεις «Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ» με συγγραφείς: Μαριέττα Γιαννάκου, Σταύρο Λυγερό, Ελευθέριο Οικονόμου,
Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Άγγελο Συρίγο, Γιώργο Χατζηθεοφάνους και Αλέξανδρο Μαλλιά, ο οποίος είχε την επιμέλεια έκδοσης.
Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΣΑΑΠΘ).
Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Μια κόρη οδοντίατρο και ένα γιο Στρατιωτικό Ιατρό.

Μοιραστείτε το...