Γεώργιος Δουκίδης 21/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς – Tags: , ,

Ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1980), με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (M.Sc.) στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το London School of Economics (1981), και Διδακτορικό στην Προσομοίωση/Τεχνητή Νοημοσύνη επίσης από το LSE (1985). Εργάστηκε στο LSE ως Teaching Assistant στην Επιχειρησιακή Έρευνα (1981-84), ως Λέκτορας στην Πληροφορική (1984-90) και ως Επισκέπτης Καθηγητής στα Πληροφοριακά Συστήματα (1992-93). Έχει διδάξει επίσης στο Brunel University και στο London Business School.

Είναι Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει και ερευνά τις θεματικές περιοχές του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, της Διοίκησης και Στρατηγικής Πληροφοριακών Συστημάτων και της Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Έχει 30 χρόνια εμπειρία σε έρευνα και ανάπτυξη στα Πληροφοριακά Συστήματα και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και από το 1995 είναι ιδρυτής και Διευθυντής του ELTRUN (www.eltrun.aueb.gr), της μεγαλύτερης ερευνητικής ομάδας σε Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στα ευρωπαϊκά οικονομικά Πανεπιστήμια. Έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 50 κορυφαίες ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο (MIT, Cambridge, INSEAD κ.λπ.) σε ερευνητικά έργα και έχει διοικήσει επιτυχώς περισσότερα από 35 διεθνή ερευνητικά έργα. Έχει, επίσης, επιβλέψει με επιτυχία 14 Διδάκτορες (στο LSE, ΟΠΑ, Warwick και Brunel).

Έχει συγγράψει ή ήταν συντάκτης σε 15 βιβλία (τα 9 με διεθνείς εκδοτικούς οίκους), έχει δημοσιεύσει πάνω από 150 επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ υπήρξε μέλος συντακτικών ομάδων σε πάνω από 10 κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το 2009 απέσπασε το ευρωπαϊκό βραβείο συγγραφής case-study στην περιοχή «Knowledge, Information and Communication Systems Management».

Σε διεθνές επίπεδο, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της επιστημονικής κοινότητας πληροφοριακών συστημάτων στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, στο κινητό επιχειρείν (m-business), στη διαδραστική ψηφιακή τηλεόραση (iTV) και στο συνεργασιακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μοιραστείτε το...