Αφεντούλης Λαγγίδης 22/02/2017 – Posted in: Συγγραφείς

Ο Αφεντούλης Λαγγίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στις Διεθνείς Σπουδές.

Εργάστηκε ως βοηθός ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Ι.Δ.Ο.Σ.), διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Ναυτικής Σχολής Πολέμου, του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, όπως επίσης και επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών.

Aπό το 1998 ως το 2001 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Επιτελείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Έχει δώσει διαλέξεις στην Σ.ΕΘ.Α., στην Ναυτική Σχολή Δοκίμων, στο Σεμινάριο Διαχείρισης Κρίσεων του Πανεπιστημίου του Aberdeen, και εξακολουθεί τις ετήσιες διαλέξεις στις Σ.Ε.Ν.Τ και Σ.Δ.Ε.Π.Ν. του Πολεμικού Ναυτικού.

Έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Έθνος», «Παρόν», «Φιλελεύθερος», «Εξπρές», «Σημερινή», στα περιοδικά «Γεωπολιτική», «Απόρρητο Δελτίο», «Καθρέπτης Διεθνούς Πολιτικής», «Αγορά Χωρίς Σύνορα», και «Άποψη» καθώς και στην έκδοση «Cosmos» του Ι.ΔΙ.Σ.

Έχει κάνει την επιμέλεια στα βιβλία: Η Τουρκία σε μετάβαση, Η Τουρκία στον 21ο αιώνα, Η Ελληνοτουρκική Σύγκρουση 1955-1996, Η Ελλάδα και η Τουρκία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, Κόσοβο, η εικόνα του Πολέμου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης, καθώς και στο βιβλίο Ο ρόλος του Ο.Η.Ε. στον 21ο αιώνα: από την Αμφικτιονία ως σήμερα, του Ε.Π.Κε.Δ.

Μοιραστείτε το...