Γιώργος Χατζηθεοφάνους 10/11/2017 – Posted in: Συγγραφείς

Γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1962. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία της μεθορίου για δεκαπέντε περίπου χρόνια, στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (NRDC-GR) στη Θεσσαλονίκη, Διοικητής Μονάδας στον Έβρο, Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κοσόβου (2009-2011) δυνάμεως 700 περίπου Αξιωματικών-Οπλιτών και Διευθυντής της Έδρας Διακλαδικών Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) από όπου και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Υποστρατήγου.

Είναι απόφοιτος, πέραν της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ), της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΝΟΠΕ/ΑΠΘ), κάτοχος της Πιστοποίησης Project Management Professional του Project Management Institute (PMP/PMI) των ΗΠΑ, πιστοποίησης εκπαιδευτή ενηλίκων, διά ζώσης και e-learning, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και Οργάνωσης & Διοίκησης Μονάδων Υγείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει καθηγητής οικονομικών μαθηματικών στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΥΔ) και είναι Εκπαιδευτής στο ΕΚΔΔΑ, όπου διδάσκει Διαχείριση Έργου (Project Management) και Στρατηγικό Σχεδιασμό, διά ζώσης και εξ αποστάσεως (e-learning), στους προϊσταμένους τμημάτων και διευθύνσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Είναι επίσης εξωτερικός διαλέκτης στην Υψηλή Στρατηγική στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Στρατού Ξηράς (ΣΔΙΕΠ) και στο New York College (NYC) στην Αθήνα.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με την πολιτική. Υπήρξε για δύο περίπου χρόνια (2014-2016) τομεάρχης άμυνας στο «Ποτάμι» και ήταν πρώτος στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ιδίου κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 στην γενέτειρά του την Ξάνθη.

Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΣΑΑΠΘ).

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Μια κόρη οδοντίατρο και ένα γιο τελειόφοιτο φοιτητή στη Στρατιωτική Ιατρική.